Realisaties

Mobiele stroombeveiliging tijdens ombouw vaste UPS op de luchthaven van Oostende

Installatie en onderhoud dynamische UPS

Inzet van mobiele UPS tijdens revisies

Transformatie van dynamische UPS naar klassieke noodstroomgroep met mobiele UPS backup tijdens de werken

Resultaat

Garantie ononderbroken stroomtoevoer voor luchtverkeersleiding

De stroomvoorziening op de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge is sinds 2001 beveiligd met een dynamische UPS op middenspanning. Deze installatie werd gebouwd door Luminus Solutions voor de bescherming van de landingsbanen en luchtverkeersleiding tegen stroomuitvallen.

Al sinds het begin staat Luminus Solutions garant voor het omnium onderhoud van de installatie. We voerden ook de vijfjaarlijkse revisies uit, waarbij de ononderbroken stroomvoorziening tijdelijk werd gegarandeerd door een van onze mobiele UPS-systemen.

Voor deze categorie van luchthaven, was het de laatste jaren echter niet meer noodzakelijk om te allen tijde een ononderbroken stroomvoorziening te hebben. Daarom werd in 2019 de dynamische UPS omgebouwd naar een klassieke noodstroomgroep.

Hierbij werden de koppelingen vervangen en werd de sturing van het systeem volledig aangepast. De groep behoudt wel zijn UPS-functie zodat die nog steeds kan ingezet worden wanneer nodig, met het oog op een eventuele toekomstige uitbreiding van de activiteiten op de luchthaven.

Tijdens de ombouwwerken, die 3 weken duurden, werd onze mobiele UPS van 1000 kVA met bijkomende hoogspanningstransformatoren ingezet als backup stroombeveiliging.

Meer info?

Wil je weten hoe wij je kunnen helpen?