#empoweringyourenergytransition

Wie zijn wij?

Onze missie

Luminus Solutions gaat samen met jou de uitdaging van de energietransitie aan. Onze gepassioneerde experts ontwerpen, bouwen en onderhouden innovatieve energieoplossingen op maat.

Ons motto is ‘Your energy…  our solutions’. We zorgen ervoor dat u de energieprestaties van uw gebouwen kan verbeteren en uw eigen energie kan opwekken, we decarboniseren uw industriële processen en beveiligen uw kritische processen tegen stroomstoringen. Onze hoge kwaliteits- en veiligheidsnormen staan garant voor onze prestaties en betrouwbaarheid.

Bent u op zoek naar een oplossing op maat? Onze experts helpen u graag verder!

Onze aanpak

Iedere klant is anders… iedere oplossing dus ook.

Daarom vind je bij ons geen hapklare standaard oplossingen, maar ontwikkelen wij voor jou de oplossing die het beste bij jouw noden en wensen past.

hideme

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Begeleiding bij elke stap

Wij begeleiden u vanaf de haalbaarheidsstudie en de vergunning tot de bouw en maar integratie van uw nieuwe installatie in uw proces. Onze technische experts onderhouden en monitoren de goede werking van uw installatie.

Volgens uw wensen

U kiest zelf hoeveel service u wenst. Wilt u zich concentreren op uw core business, dan bouwen we uw installatie volgens het sleutel-op-de-deur-principe en nemen we alle kosten en risico’s op ons. Wilt u zelf meer betrokken zijn, dan treden wij op als uw vertegenwoordiger en zijn we het aanspreekpunt voor alle partijen. Aan u de keuze.

Alles-in-één contract mét garantie

Als u voor een energieprestatiecontract (EPC) kiest, stellen we de meest geschikte oplossing voor in functie van het budget en de doelstellingen. We voeren de werken uit en verzorgen het onderhoud en de monitoring achteraf. Zo garanderen wij dat u energie zult besparen!

Energy as a service

Een interessante manier om de productie en verdeling van warmte in een gebouw duurzamer te maken. Wij renoveren uw warmteproductie, leveren u de warmte en beheren uw installatie zolang het contract loopt. Een optimale integratie van verschillende warmtebronnen zorgen ervoor dat u veel energie kan besparen.

Wat vinden wij belangrijk?

#CustomerFirst

Onze klanten zijn onze beste ambassadeurs

#Sustainable

Wij respecteren het milieu en ondernemen op een verantwoorde manier

#Expertise

Wij zijn trots op de knowhow van onze medewerkers

#Engagement

Wij zijn toegewijd en voelen ons persoonlijk betrokken

#OneTeam

Samen zorgen we voor onze interne en externe klanten

Onze mensen maken het verschil

✅ Experts in verschillende energiedomeinen

✅ Creatieve ingenieurs die out-of-the-box durven denken en doen

✅ Ervaren onderhoudstechniekers die graag de handen uit de mouwen steken

✅ Gedreven medewerkers voor én achter de schermen

Maar vooral ook een toffe bende collega’s die hard werken maar ook veel plezier kunnen maken!

Samen met onze klanten pakken wij de energietransitie aan! Samen maken wij het verschil!

Deel van een sterke internationale groep

Luminus Solutions is een dochteronderneming van Luminus en Dalkia, die beide deel uitmaken van het Franse energiebedrijf EDF. Als onderdeel van een sterke groep kunnen we rekenen op een uitgebreid netwerk van experts. De filialen van de Luminus-groep zijn actief in verschillende energiedomeinen, van elektrotechniek en HVAC-installaties tot zonnepanelen en windenergie.

Naast onze uitgebreide activiteiten in België zijn we ook internationaal actief met onze business unit Power Quality. Daarmee werken we aan projecten rond het verzekeren van de stroomkwaliteit voor bedrijven in Frankrijk en Zwitserland.

Onze geschiedenis

 • Start

  In 1994 richt een groep gepassioneerde ingenieurs het bedrijf VMI Engineering & Contracting op. De focus ligt op ononderbroken stroomvoorziening en decentrale energieopwekking voor de industrie en de gezondheidssector in België, Frankrijk en Zwitserland.

 • Samenwerking

  In 2016 wordt VMI Engineering & Contracting een deel van de Luminus-groep.

  In hetzelfde jaar richten Luminus en Dalkia ook Luminus Solutions op voor het ontwikkelen van  energiebesparende oplossingen voor B2B-klanten in België. Dit nieuwe bedrijf werkt nauw samen met VMI Engineering & Contracting en wordt al snel toonaangevend op het vlak van energieprestatiecontracten.

 • Één team

  In 2020 gaan VMI Engineering & Contracting en Luminus Solutions definitief verder als één team, onder de merknaam Luminus Solutions. Het bedrijf wordt zo een nog sterkere partner voor energie-uitdagingen van A tot Z.