Meer dan 25 jaar expertise in energie-efficiëntie

Onze missie

Bijdragen aan een groene toekomst voor onze planeet in een duurzame partnerschap met onze klanten.

Bij ons staat de indivuele begeleiding van u als klant centraal. Geen hapklare of standaard oplossingen, maar projecten op maat die wij samen met u doorlopen om u zoveel mogelijk energie te laten besparen.

Onze sterkte ligt niet alleen wat we doen, maar vooral in hoe we dit doen: met een unieke mix van expertise en technische knowhow helpen wij u vanaf de opmaak van het allereerste concept, over de fase van design en build tot aan de financiering en het onderhoud van uw installaties. Met de garantie dat u zal besparen!

Onze geschiedenis

 • blank

  1994 - 2020

  Gedurende 25 jaar bouwde VMI Engineering & Contracting (Vanparijs Engineers) expertise op in ononderbroken stroomvoorziening en decentrale energieopwekking voor de industrie en de gezondheidssector in België, Frankrijk en Zwitserland.

 • blank

  2016

  VMI Engineering & Contracting wordt deel van de Luminus groep.

  Oprichting van Luminus Solutions door Luminus en Dalkia (EDF). Luminus Solutions ontwikkelt energiebeparende oplossingen voor B2B-klanten in België. Het bedrijf werd al snel toonaangevend op het gebied van energieprestatiecontracten en verzorgt ook het onderhoud van technische installaties in gebouwen.

 • blank

  2019

  VMI Engineering & Contracting en Luminus Solutions bundelen hun krachten in één team en werken samen aan meer energie-efficiëntie bij hun klanten onder het merk Luminus Solutions.

 • blank

  2020

  Met deze fusie versterkt Luminus Solutions zich als partner voor geïntegreerde oplossingen van energie-efficiëntie en lokale energieproductie in gezondheidszorg, tertiaire sector en industrie.

Ons team

Wij zijn een divers team van gedreven medewerkers en experten in de verschillende energiedomeinen. Wij ontwikkelen, ontwerpen, realiseren en onderhouden uw projecten met dagelijks enthousiasme en een pragmatische aanpak.

Internationaal

Luminus Solutions is grotendeels actief in België maar heeft ook een internationale poot in Frankrijk en Zwitserland voor projecten rond het verzekeren van stroomkwaliteit.

Een sterke groep

Luminus Solutions is een dochter van Luminus en Dalkia, die beiden deel uitmaken van het Franse EDF.

blank

De Luminus-groep bestaat uit een netwerk van filialen actief in verschillende domeinen: elektrotechniek, HVAC, installatie van zonnepanelen, batterijen, isolatie, herstellingen aan woningen, warmtekrachtkoppeling, ononderbroken stroom en energieprestatiecontracten.

Luminus Solutions verenigt en integreert de expertises van alle partners in de groep tot unieke energie-efficiëntie oplossingen op maat van onze klanten.