Realisaties

Installatie WKK en UPS bij oogzorgproducent Novartis

UPS-systeem 1500 kVA voor ononderbroken stroomvoorziening

Installatie en onderhoud WKK 1190 kWe

Onderhoud van de power quality infrastructuur (UPS, noodstroom en elektrische installaties)

Resultaat

Hogere energie-efficiëntie van de site

Op de productiesite van Novartis in Puurs worden gespecialiseerde producten voor oogzorg gemaakt voor patiënten in meer dan 155 landen. De samenwerking tussen Vanparijs Engineers, nu Luminus Solutions, en Novartis om de energie-efficiëntie op de productiesite te verbeteren gaat jaren terug.

Ononderbroken stroomvoorziening en optimalisatie warmteproductie

In 2001 zorgde Luminus Solutions via de plaatsing van een UPS-systeem voor een ononderbroken stroomvoorziening. Dat was een toevoeging op de twee UPS-systemen die zich al bevonden op de site. Luminus Solutions had een samenwerking met Hitec Power Protection voor het onderhoud van de 3 UPS-systemen en deed in 2019 ook een revisie van de UPS-installatie. In 2012 plaatste Luminus Solutions bijkomend een WKK-centrale van 1190 kWe. Die installatie werd geïntegreerd in de bestaande infrastructuur om de warmteproductie te optimaliseren.

Ook met oog op de toekomst bekijkt Luminus Solutions op welke manier het productieproces nog energie-efficiënter kan. Er wordt daarbij zowel naar de productie van warmte, als naar de mogelijkheden van zon- en windenergie gekeken.

Meer info?

Wil je weten hoe wij je kunnen helpen?