Luminus publiceert de meest sprekende fragmenten uit haar negende duurzaamheidsrapport

4 juni 2021

Aan de vooravond van Wereldmilieudag publiceert Luminus de belangrijkste verwezenlijkingen uit haar duurzaamheidsrapport 2020. Het bedrijf draagt transparantie hoog in het vaandel en brengt daarom al sinds 2013 als enige energieproducent en -leverancier in België elk jaar op vrijwillige basis verslag uit over haar ethische, ecologische, commerciële en financiële resultaten. Luminus Solutions is fier te kunnen bijdragen aan dit rapport met enkele mooie realisaties!

Bouwen aan een CO2-neutrale energietoekomst

In 2020 werden tal van projecten uitgevoerd in scholen, openbare gebouwen of ziekenhuizen, bij bedrijven en particulieren, om hen steeds minder energie te laten verbruiken of zelf hun groene energie te laten produceren en zo hun CO2-uitstoot te verminderen.

Luminus investeerde het afgelopen jaar 79,8 miljoen euro in hernieuwbare energie en versterkte zijn leiderspositie in windenergie op het vasteland in België. Om burgers en bedrijven zo veel mogelijk te betrekken bij de energietransitie in ons land en de strijd tegen de klimaatverandering, richtte Luminus haar nieuwe coöperatieve Lumiwind op. Het bedrijf zelf slaagde er ook in een kwart van haar wagenpark te elektrificeren. Deze en andere informatie omtrent het duurzaam beleid van Luminus staan in het vandaag gepubliceerde extract met de meest sprekende fragmenten uit het duurzaamheidsrapport 2020: https://www.luminus.be/nl/corporate/duurzaamheid/duurzaamheidsrapport/

Een duurzaamheidsrapport uniek voor de sector

Luminus draagt transparantie hoog in het vaandel en brengt daarom elk jaar verslag uit over haar resultaten, onder meer op ethisch, ecologisch en sociaal vlak. Luminus is de enige Belgische energieproducent en energieleverancier die dergelijke indicatoren openbaar maakt. Haar duurzaamheidsrapport 2019 werd onlangs nog bekroond met drie prijzen door de jury van de wedstrijd voor het beste Belgische duurzaamheidsrapport.

Grégoire Dallemagne, CEO Luminus: “We zijn blij met de publicatie van ons duurzaamheidsrapport waarin heel concreet wordt uitgelegd hoe de teams van Luminus bouwen aan een CO2-neutrale energietoekomst waarbij bescherming van de planeet, welzijn en economische groei met elkaar verzoend worden dankzij elektriciteit en innovatieve oplossingen en diensten.”

Meer info?

Wil je weten hoe wij je kunnen helpen?