3 WKK’s voor het Universitair Ziekenhuis Saint-Luc

Wat was onze aanpak?

In 2021 heeft Luminus Solutions een op maat gemaakte warmteoplossing ontwikkeld voor het Universitair Ziekenhuis Saint-Luc.

Dit project omvatte de installatie van drie warmtekrachtkoppelingen (WKK’s) met elk een vermogen van 1200 kWe. Deze WKK’s zijn ontworpen voor een totale energie-efficiëntie van 88%.

De installatie is geïntegreerd in het bestaande ketelhuis en aangesloten op het lokale warmtenet, ondanks de uitdagingen zoals de stabiliteit van de ondergrond en de draagkracht van het dak voor de drycoolers.

Wat was het resultaat?

De geïnstalleerde WKK’s leveren een CO2-besparing van 21% op in vergelijking met gescheiden warmte- en elektriciteitsproductie.

De flexibiliteit van de installatie is verhoogd door de mogelijkheid om motoren individueel te onderhouden zonder de gehele warmtevoorziening te onderbreken.

Luminus Solutions heeft ook een warmtebuffer geïnstalleerd voor efficiënt gebruik van overtollige warmte en zorgt voor omnium onderhoud van de installatie.

Dit alles draagt bij aan een vermindering van de CO2-uitstoot, zelfs bij het gebruik van fossiele brandstoffen, door de efficiëntie van de gecombineerde opwekking van warmte en elektriciteit.

Wil je weten hoe wij je kunnen helpen?